Αναρτήθηκαν οι άδειες ανεμογεννητριών και για το Τελέθριο -16 νέες άδειες στην Εύβοια

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Τα ‘πανε και τ’ αποφασίσανε, και φυσικά εμείς  περισσεύουμε.

“Θα βάλουμε παντού ανεμογεννήτριες και φυσικά δεν …μας εμποδίζουν τα δάση”!

Είναι αυτό που λέμε στην αγορά. “Όποιου δεν του αρέσει σηκώνεται και φεύγει”.

Έτσι κι αλλιώς οι δουλειές λιγόστεψαν, τα εισοδήματα συρρικνώθηκαν, η συλλογική δράση πέθανε εδώ και χρόνια, ποιος θα αντιδράσει;

Αυτός που ψάχνει μεροκάματο με όποιες συνθήκες;

Αυτός που δεν νοιάζεται για τι  ισχύος MW θα γυρνάνε αδιάληπτα πάνω από τα κεφάλια του; Ποιος είπε ότι τα χειρότερα πέρασαν;

Μπροστά μας είναι κι ο χειμώνας με τις βροχές του και τις επαπειλούμενες πλημμύρες και οι ανεμογεννήτριες στα άλλοτε παρθένα δάση μας.

Αυτό που ακόμη δεν έχει γίνει μετά και την απώλεια του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, είναι να αλλάξουν και οι χρήσεις γης. Τότε τα ιδιωτικά δάση θα πουληθούν για “κομμάτι ψωμί” κι όλοι μας θα γίνουμε δουλοπάροικοι στον τόπο μας.

Τότε το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί.

Υπανάπτυξη, έλλειψη υποδομών εδώ και δεκαετίες, φτωχοποίηση, εύκολη διαχείριση τοπικού πληθυσμού και εμφάνιση “αναδόχων σωτήρων“.

Δεν πέρασαν παρά μόνο 8 εβδομάδες από την έναρξη της πυρκαγιάς στην βόρεια Εύβοια και ήδη 16 νέες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό χορηγήθηκαν  με απόφαση της ΡΑΕ η οποίες αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Οι άδειες αυτές αφορούν όλους τους Δήμους της Εύβοιας, πλην των Δήμων  Χαλκιδέων και Ερέτριας. Συγκεκριμένα αφορούν στους δήμους Ιστιαίας –Αιδηψού, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Διρφύων – Μεσσαπίων, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 557/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 29,9 MW, στη θέση «ΠΥΞΑΡΙΑ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΗΡΕΩΣ, ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, των Δήμων ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 558/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 29,9 MW, στη θέση «ΚΕΡΑΣΙΑ», της Δημοτικής Ενότητας ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, του Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 559/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 23 MW, στη θέση «ΓΕΡΑΚΟΒΟΥΝΙ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΗΡΕΩΣ, ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, των Δήμων ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ- ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 560/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 18,4 MW, στη θέση «ΤΑΝΑΪΔΑ», της Δημοτικής Ενότητας ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, του Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

       5.ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 561/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 29,9 MW, στη θέση «ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας ΚΗΡΕΩΣ, του Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

6.ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 562/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 29,9 MW, στη θέση «ΣΤΡΟΥΓΓΙΤΣΑ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΗΡΕΩΣ, ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, των Δήμων ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 563/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 23 MW, στη θέση «ΚΑΛΠΑΚΟΒΡΑΧΟΣ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΔΙΡΦΥΩΝ, ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, του Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

8.ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 564/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 29,9 MW, στη θέση «ΠΡΙΩΝΑΣ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΗΡΕΩΣ, ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, των Δήμων ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 565/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 29,9 MW, στη θέση «ΤΕΛΕΘΡΙΟ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΑΙΔΗΨΟΥ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΩΡΕΩΝ, του Δήμου ΙΣΤΙΑΙΑΣ -ΑΙΔΗΨΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

10.ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 566/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 25,3 MW, στη θέση «ΨΗΛΟΣ ΒΡΑΧΟΣ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΔΙΡΦΥΩΝ, ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, του Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRUΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

11.ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 567/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 29,9 MW, στη θέση «ΜΑΚΡΟΛΟΥΚΑ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΕΛΥΜΝΙΩΝ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ, των Δήμων ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

 

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 568/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 23 MW, στη θέση «ΒΑΣΚΑΝΤΗΡΑ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΗΡΕΩΣ, ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, των Δήμων ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΑRU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «MAKARU Ε.Π.Ε.».

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 618/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 119,6 MW, στις θέσεις «ΟΞΥΛΙΘΟΣ – ΔΥΣΤΟΣ – ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ – ΠΥΡΓΑΡΙ – ΜΑΡΜΑΡΙ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΑΥΛΩΝΟΣ,ΔΥΣΤΥΩΝ, ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ, ΚΥΜΗΣ, ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ, ΣΤΥΡΕΩΝ, των Δήμων ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΚΑΡΥΣΤΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

14.ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 619/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 25,3 MW, στη θέση «ΧΕΡΟΧΛΑΔΑ», της Δημοτικής Ενότητας ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ, του Δήμου ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «F-GRID ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «F-GRID ΝΕΜΕΣΙΣ Ε.Π.Ε.».

15.ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 620/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 25,3 MW, στη θέση «ΜΑΚΡΥΑ ΛΕΝΙΑ», των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ,ΤΑΜΥΝΕΩΝ, του Δήμου ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «F-GRID ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το δ.τ. «F-GRID ΝΕΜΕΣΙΣ Ε.Π.Ε.».

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 621/2021

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 4,6 MW, στη θέση «ΡΑΧΗ ΣΚΑΛΑ», της Δημοτικής Ενότητας ΣΤΥΡΕΩΝ, του Δήμου ΚΑΡΥΣΤΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ».

ΨΙΟ9ΙΔΞ-3ΚΧ ΨΤ9ΑΙΔΞ-5ΓΞ ΩΥΝΛΙΔΞ-ΝΛ0 6ΑΔΛΙΔΞ-82Ζ 6ΒΨΑΙΔΞ-ΣΜΤ 6ΠΘ3ΙΔΞ-ΙΝ4 6ΤΗΚΙΔΞ-Τ89 6Χ8ΥΙΔΞ-ΝΒ3 9ΘΦΕΙΔΞ-ΨΜΖ 9ΛΙ4ΙΔΞ-ΨΩΨ 9ΤΒΓΙΔΞ-9ΟΨ 60ΝΦΙΔΞ-ΕΜΜ 97ΓΛΙΔΞ-77Φ 97ΟΚΙΔΞ-25Γ 640ΩΙΔΞ-ΗΝ4 918ΟΙΔΞ-ΙΑΓ Ψ0ΥΟΙΔΞ-ΣΒΧ Ψ7ΝΖΙΔΞ-5ΥΟ

 

 

Previous Article

Ακάλυπτοι οι επαγγελματίες της Αγίας Άννας- Απλήρωτες καταστροφές σε peak season

Next Article

Η Επιτροπή Αγώνα, Επιβίωσης κι Αναγέννησης της καμένης Β. Εύβοιας προτείνει Σύσταση Οργανισμού Αρωγής

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *