Η Επιτροπή Αγώνα, Επιβίωσης κι Αναγέννησης της καμένης Β. Εύβοιας προτείνει Σύσταση Οργανισμού Αρωγής

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με επιστολή της η Επιτροπή Αγώνα Επιβίωσης κι Αναγέννησης της καμένης Β. Εύβοιας προς τους Δημάρχους Ιστιαίας – Αιδηψού Γ.Κοντζιά και Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας Γ. Τσαπουρνιώτη όπως και τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων Νίκο Αλεξανδρή και Σταύρο Κουτσουρά, προτείνει Σύσταση οργανισμού αρωγής

Ιστιαία 16 Σεπτεμβρίου 2021

Θέμα: Σύσταση Οργανισμού Αρωγής

 

Κύριοι,

Προτείνουμε ότι πρέπει να προβείτε σε μια Κανονιστική Πράξη που προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας να συστήσετε ένα ανεξάρτητο όργανο που να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την ορθή κατανομή με βάση τα κριτήρια που θα οροθετηθούν στους πληγέντες. Δηλαδή ένα ταμείο αρωγής που να εισέρχονται τα χρήματα βοήθειας που θα προέρχονται από δωρεές και άλλες βοηθητικές δράσεις αλληλεγγύης.

Το Ταμείο Αρωγής να προέλθει μετά από δημόσια διαβούλευση και να επιλέγουν αντικειμενικά να το επανδρώσουν πολίτες από όλους τους κλάδους π.χ. για την χρηματοδότησή των σπουδαστών πρέπει να συνθέτουν την επιτροπή κατανομής των χρημάτων στους φοιτητές, εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, των καθηγητών και των δημοτικών παρατάξεων.

 

Όλες οι αποφάσεις σύστασης της επιτροπής, τα κριτήρια που θα διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα καθώς και οι προτάσεις των επιτρόπων για εκταμίευση στους πληγέντες να εγκρίνονται από το ΔΣ.

 

Η εφαρμογή της πρότασης μας θα μας οδηγήσει και ως ανεξάρτητη επιτροπή, να είμαστε αρωγοί στο έργο σας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να δυσκολέψουμε το έργο σας με θεσμικές αντιπαραθέσεις- ενστάσεις στις αποφάσεις σας.

 

Αποφύγετε τα λάθη όπως στη διαχείριση του ερανικού λογαριασμού του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού που οδήγησε στην ακύρωση της απόφασης σας από το Γενικό Γραμματεία αυτεπάγγελτα. Η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα, η ορθή διαχείριση, να είσθε σίγουροι ότι θα αυξήσει τις εισφορές των αρωγών που είναι κουρασμένοι από τη κακή διαχείριση.

 

Εν όψει της προγραμματισμένης συναυλίας που είναι μια πρώτη σπουδαία ενέργεια βοήθειας προσπαθήστε σύντομα για τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν τα ανωτέρω.  Τα παραδείγματα στο Μάτι και στην Ηλεία που όλα έχουν βραχυκυκλώσει να σας δίνει θάρρος σε σωστές αποφάσεις για να βοηθηθούν οι πληγέντες που απώλεσαν για πολλά χρόνια το εισόδημα τους. Από τις εφαρμογές των ανωτέρων δεν έχασε κανένας Δήμαρχος καμία Δημοτική αρχή από τη αδιαφάνεια, τη μεροληψία χάνεται  το λαϊκό έρεισμα.

Previous Article

Αναρτήθηκαν οι άδειες ανεμογεννητριών και για το Τελέθριο -16 νέες άδειες στην Εύβοια

Next Article

Η εταιρεία «ΕRΕΝ ΕΛΛΑΣ» ορίστηκε ανάδοχος αποκατάστασης, αντιπλημμυρικής προστασίας στο Κανδήλι

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *