ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΟΧΙ στις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
  • Οριστική ΑΚΥΡΩΣΗ κάθε αδειοδότησης, νέας και υπάρχουσας.
  • Οριστική ΠΑΥΣΗ  εγκατάστασης κάθε αδειοδοτημένης μονάδας Αιολικού Πάρκου τόσο στο καμένο Δάσος όσο και στο διασωθέν σε όλη τη Βόρεια Εύβοια.
  • Καθολικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.
  • Δικαστικοί και εξωδικαστικοί αγώνες
  • Συνεργασία με άλλους φορείς, Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και κινητοποίηση του πληθυσμού για την αποφυγή της περιβαλλοντικής καταστροφής μέσω των ανεμογεννητριών.
  • Το δάσος της Βόρειας Εύβοιας ανήκει και θα ανήκει στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας.

 

Ένα μήνα μετά την ολοσχερή καταστροφή του δάσους μας, εκδόθηκαν αποφάσεις για χορήγηση άδειας από τη ΡΑΕ για εγκατάσταση αιολικών σταθμών σε διαφορετικές δασικές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας 567/2021 & 565/2021. Για τις αποφάσεις αυτές έχουμε ήδη προσφύγει και είμαστε έτοιμη για οποιαδήποτε νομική ενέργεια χρειαστεί να ακολουθήσει.

Είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η υποβάθμιση του δασικού οικοσυστήματός μας και του περιβάλλοντος όπου ζουν οι Βορειοευβοιώτες. Το δάσος μας συνέβαλε σημαντικά στη βιολογική ισορροπία της φύσης και του ανθρώπου, η δε αναγέννησή του είναι δεδομένη. Κανενός είδους παρέμβαση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ από εμάς, τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας.

Είμαστε ενάντια σε κάθε παραλογισμό, σε κάθε οικονομικό συμφέρον το οποίο κατακρεουργεί τη φύση, σταματάμε κάθε ενέργεια η οποία αποτελεί τροχοπέδη στην αναγέννηση του φυσικού μας πλούτου, ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην εκμετάλλευση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και σε κάθε είδους μόλυνση. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τα οικονομικά συμφέροντα να επιμένουν στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών με τεράστια βιομηχανοστάσια στις κορυφογραμμές των καμένων βουνών και των ελάχιστων περιοχών που διασώθηκαν από την λαίλαπα της φωτιάς.

Κάθε ενέργεια που μας εμποδίζει να μείνουμε στον τόπο μας και κάθε ενέργεια που μας διώχνει από τον τόπο μας ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. Κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα στη ζωή, το φυσικό αγαθό που δίνει ανυπολόγιστη αξία στη ζωή και μας εξασφαλίζει την επιβίωση με μηδενική οικολογική επιβάρυνση. Το δάσος μας, εκτός από πηγή ζωής, αποτελούσε το βιός μας, την κινητήριο δύναμη και το μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας μας, αποτελούσε το εχέγγυο της επιβίωσής μας και της ισορροπίας του οικοσυστήματος της περιοχής μας. Το δάσος μας συνέβαλε καθοριστικά στην υγεία των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και αποτελούσε έναν ΣΥΜΠΑΓΗ ΠΝΕΥΜΟΝΑ για όλον τον πλανήτη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση των Βορειοευβοιωτών, η περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και να διασφαλιστεί  η υγεία μας, στοχεύουμε στην αναγέννηση του δάσους μας, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Έως τώρα, όλες οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα για το οικοσύστημά μας, την υγεία μας και τις ζωές μας.  Το δασικό μας οικοσύστημα κράτησε εκατοντάδες χρόνια ζωντανό οικονομικά το τόπο μας και τον προστάτευέ από τις πλημμύρες. Ειδικά σήμερα, που δεν έχουμε το δάσος μας για να μας προστατεύει από επερχόμενες πλημμύρες, οποιαδήποτε παρέμβαση στο περιβάλλον είναι αδιανόητη. Τρεις μήνες μετά την βιβλική καταστροφή που έπληξε τη βόρεια Εύβοια, καμία αρνητική παράμετρος δεν έχει αντιμετωπισθεί, κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει παρθεί, ώστε να ζήσουμε με ασφάλεια στον τόπο μας. Αντίθετα, για τη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται  η αδιαφορία, οι δε εξωθεσμικές συνιστώσες που είναι σε εξέλιξη, είναι πρωτόγνωρες και πειραματικές για την δήθεν ανασυγκρότηση της περιοχής μας. Τα αντιπλημμυρικά έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα σε όλους τους οικισμούς με καμένες καθ’ ολοκληρία της λεκάνες απορροής. Ας αφήσουμε, λοιπόν, ήσυχη την υπέροχη φύση που κληρονομήσαμε να αναγεννηθεί – αναπτυχθεί και ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο πλανήτης μας μετατρέπεται με όλες αυτές τις παρεμβάσεις σε ένα αφιλόξενο σπίτι για όλους μας.

 

Η βόρεια Εύβοια, συνηθισμένη χρόνια στη μόνιμη υστέρηση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με πολύ χαμηλό ΑΕΠ και με χαμηλούς  πολιτισμικούς δείκτες, με έντονο δημογραφικό πρόβλημα, με μεγάλη ανεργία, με αποξένωση χωρίς ανθρώπινο οδικό δίκτυο, δέχθηκε τον Αύγουστο μια καλά σχεδιασμένη ασύμμετρη επίθεση εμπρησμού με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του δασικού οικοσυστήματός μας. Εξακόσιες χιλιάδες στρέμματα δάσους, ελαιώνες και μελίσσια, κτηνοτροφικές μονάδες, ζώα, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, σχολεία, σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

 

Η απώλεια του θαυμάσιου φυσικού οικοσυστήματος θα συντελέσει στην υπανάπτυξη, στην ερημοποίηση της περιοχής μας,  στη χρόνια απώλεια του εισοδήματος, στη βιολογική ανισορροπία της φύσης, στη μείωση των υδάτινων πόρων, στην αρνητική εξέλιξη του μικροκλίματος της περιοχής μας, με επακόλουθα την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και τον υπέρμετρα αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών καταστροφών που ήδη έχει αρχίσει.

 

Τα μέτρα ανακούφισης και η ενίσχυση της βιοποριστικής επιβίωσης για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, είναι ελάχιστα, τόσο στους άμεσα πληγέντες όσο και σε αυτούς που επλήγησαν έμμεσα. Η αποκατάσταση  της απώλειας εισοδήματος σε όλους τους κλάδους είναι ανύπαρκτη, ούτε καν συζητείται. Τα καμένα σπίτια, οι κατεστραμμένοι επαγγελματικοί χώροι, τα καμένα δημόσια κτίρια, τα καμένα ελαιόδεντρα, ο απολεσθέντας ζωικός πληθυσμός, όλα είναι μπλεγμένα στα γρανάζια μιας δύστροπης και άνευ ουσίας  γραφειοκρατίας, με κανένα θετικό αποτέλεσμα να φαίνεται στον ορίζοντα.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, χωρίς εγωκεντρισμούς και εφησυχασμό, καθ’ ότι αύριο θα είμαστε όλοι πληγέντες από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Η φύση δεν προστατεύει όταν την καταστρέφεις. Ας  οργανωθούμε σε μια αλυσίδα παλλαϊκής άμυνας για να ανατρέψουμε την ανελευθερία που σχεδιάζει να μας επιβάλλει η ολιγαρχία και οι υπηρέτες του για τα δικά τους παράλογα συμφέροντα. Δεν δεχόμαστε την εγκατάσταση μιας αμφιβόλου πράσινης ενέργειας αιολικού πάρκου και ανεμογεννητριών, η οποία στοχεύει στη συνέχιση της υποβάθμισης του φυσικού μας οικοσυστήματος που το έχουμε ανάγκη, να αναγεννηθεί και να προστατευθεί από κάθε είδους ανθρώπινη ενέργεια.

Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή χρήσης στης δασικές εκτάσεις και δεν εκχωρούμε σε κανέναν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των διακατόχων. Αυτοί που μας διοικούν έχουν ήδη αποδείξει περίτρανα ότι  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ξεπούλημα του δάσους μας. Δεν το προστάτεψαν, το έκαψαν, το λεηλάτησαν. Ζητάμε να εξασφαλισθεί η ελάχιστη ισορροπία επιβίωσης. Χιλιάδες υπογραφές πρέπει να συγκεντρωθούν για το καλό όλων μας. Δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς. Η ελαστική σκέψη και η ιδιοτέλεια δεν αρμόζει στη περίπτωση μας.

https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/epitrope_agona_epibioses_k_anagenneses_tes_kamenes_psephisma_kata_ton_anemogennetrion_ste_boreia_euboia/?cdRMjkb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1391404-psephisma_kata_ton_anemogennetrion_ste_boreia_euboia&utm_term=cdRMjkb%2Ben

Previous Article

Απόρριψη Αδειών Ανεμογεννητριών

Next Article

Αναλύσεις νερού ύδρευσης

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *