Προσφυγές κατά των αδειών εγκατάστασης στο Τελέθριο και στη θέση Μακρολουκα

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η επιτροπή Αγώνα Επιβίωσης κ Αναγέννησης της καμένης Β. Ευβοίας κατέθεσε δυο προσφυγές δια του δικηγορικού γραφείου Τρύφωνα Κόλλια. Μια κατά τις 565/21 της ΡΑΕ αδείας εγκατάστασης 29,9mw 13 ανεμογεννήτριες αιολικού πάρκου στο όρος Τελέθριο που ανήκει στους διακατόχους δασικών Συνεταιρισμών Γαλατσάδων -Καστανιωτισσας- Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, κοινότητας Ταξιάρχη- Ν. Πύργου- Αγίου. Κληρονόμους διακατόχους δασοτεμαχιων Σήμιας Aspis Πρόνοια, Ακαδημία Αθηνών με αριθμό πρωτοκόλλου Ι-312017/21.10.2021. Την προσφυγή υπέβαλαν η Επιτροπή Αγώνα Επιβίωσης κι Αναγέννησης της καμένης βόρειας Εύβοιας, ο Ελληνικός ορειβατικό σύλλογος Χαλκίδος, οι 2 συνεταιρισμοί και 42 κάτοικοι της περιοχής.

Τη δεύτερη προσφυγή με αριθ. 567/21 της ΡΑΕ αδείας εγκατάστασης αιολικού πάρκου που ανήκει στους διακατόχους δασικός συνεταιρισμός Κοκκινομηλιας, Ι. Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος εντός των ορίων κ των δύο Δήμων και περιλαμβάνει την κορυφογραμμή από Κοκκινομηλια -Μαρούλι -Όσιος Δαυίδ συνολικής ενέργειας 29,9mw, 13 ανεμογεννήτριες με αριθμ. Πρωτοκόλλου Ι-312215/22.10.21. Τη προσφυγή υπέβαλλαν η Επιτροπή Αγώνα Επιβίωσης κ Αναγέννησης της καμένης βόρειας Εύβοιας, η Μοναστηριακή κοινότητα και ο Ελληνικός Ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδος. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τους προσφεύγοντες και τους ευχαριστούμε θερμά. Δεν καταφέραμε να υποβάλλουμε για τις άδειες στο Δήμο Μαντουδιου καθ’ ότι δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία. Έχουμε ενημερωθεί ότι κανείς άλλος δεν υπέβαλλε προσφυγή, παρά τις ανακοινώσεις. Λυπουμεθα για την άρνηση των άμεσα θιγόμενων διακατόχων κοινοτήτων και συνεταιρισμού Κοκκινομηλιας.

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει, θα περιμένουμε 3 μήνες που προβλέπει η νομοθεσία από τη προσφυγή, αν η ΡΑΕ ανακαλέσει παρ’ότι δεν είναι αρμόδια, ούτε και στην εκδοθεισα 20.10.21 νομοθετική πράξη 4843 άρθρο 73 αναστολής, αναφέρεται ποια αρχή θα αναστείλει ή θα ανακαλέσει, σε όλα υπάρχει γενικευμένη ασάφεια, είμαστε έτοιμοι με τη λήξη της προθεσμίας να προσφύγουμε διοικητικά στο ΣΤΕ.

Θα σας ενημερώνουμε με προσοχή για τις εξελίξεις, οι προσφυγές μας ανοίγουν το δρόμο στις αρμόδιες αρχές ως ουσιαστική αιτία για ανάκληση των αδειών. Θα αναρτήσουμε σχετικό ψήφισμα και πρέπει να μεριμνήσουμε όλοι να συλλέξουμε διαδικτυακά και προσωπικά τις περισσότερες υπογραφές για να αποτρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα σε συνδυασμό με τη μεγάλη περιβαντολογικής καταστροφή που υποστήκαμε. Δεν θα αποδεχθούμε με κάθε μέσο να συνεχισθεί αυτή η υποβάθμιση.

 

 

 

 

 

 

Previous Article

Επιστολή Πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλο προς τα αρμόδια Υπουργεία

Next Article

Ερώτηση Αγγελικής Αδαμοπούλου, Βουλευτή Ά Αθηνών ΜέΡΑ 25 στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *