Αποτελέσματα νερού και χώματος

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σας αποστέλλουμε την προκαταρκτική μελέτη από της επιπτώσεις της Δασικής πυρκαγιάς του Αυγούστου του 2021 στην ποιότητα των υπόγειων υδάτων και των εδαφών για ενημέρωση σας στο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής.
Ξεκινήσαμε αυτή τη προσπάθεια μετά τη καταστροφική φωτιά για να διαπιστώσουμε που ευρισκόμεθα και πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από τυχόν τοξικές επιβαρύνσεις των υδάτων και του χώματος. Προτρέψαμε τους Δήμους έγκαιρα να αναλάβουν πρωτοβουλία για ένταξη συνολικής μελέτης ελέγχου των επιπτώσεων από τη φωτιά για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας ως έχουν υποχρέωση και ευθύνη, χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν δραστηριοποιηθήκαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από φιλανθρωπικά ιδρύματα γιατί το κόστος της μελέτης ήταν πολύ μεγάλο, αναποτελεσματικά. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες μας οργανώσαμε την έρευνα εθελοντικά χωρίς χρηματοδότηση με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το τμήμα Χημείας και το πιστοποιημένο εργαστήριο τους από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που δουλεύουν σε αυτή την έρευνα κάνοντας πράξη και παράδειγμα της επιτυχούς ευρωπαϊκής δράσης ‘’επιστήμη των πολιτών’’ (του Ευρωπαϊκού οργανισμού για την επιστήμη των πολιτών).

Η μελέτη θα συνεχιστεί με την ολοκλήρωση μετρήσεων στα υπόλοιπα δείγματα, θα γίνουν οι υπόλοιπες δειγματοληψίες σε όλους τους οικισμούς. Εντάσσονται στη μελέτη μόνιμες μετρήσεις αέρος καθότι προβληματίζει η ύπαρξη μεγάλων συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων (κάδμιο -μόλυβδος) στο βρόχινο νερό. Ξεκινούν άμεσα οι μετρήσεις και σε οργανικούς ρύπους (ΠΑΥς, διοξίνες), και η φυλλοδιαγωση ελέγχου της νέας βλάστησης και των υδάτων των ποταμών μέσα από το πρόγραμμα που τρέχει.
Η έρευνα θα εξελίσσεται ανάλογα με τα αποτελέσματα και οριστικά συμπεράσματα θα δημοσιεύονται. Οι Δήμοι πρέπει να βοηθήσουν και να αποστείλουν προηγούμενα δεδομένα αναλύσεων για συγκρίσεις πριν και μετά στην ερευνητική ομάδα. Είναι από ότι γνωρίζουμε η τρίτη Ευρωπαϊκή μελέτη επιπτώσεων από δασικές φωτιές ( Πορτογαλία 2014, Ηλεία, Βόρεια Εύβοια).

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

αποτελέσματα Β Εύβοια από ΕΚΠΑ

new charts for metals

Previous Article

Αποτελέσματα πρώτων δειγματοληπτικών δειγμάτων Διοξινών

Next Article

Πρόταση Δάσους

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *