Εμείς δεν ζητάμε αναστολή με χρονική λήξη – Ζητάμε ακύρωση τοποθέτησης ανεμογεννητριών

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Εύβοια έχει πληρώσει βαρύ φόρο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών πάνω στο νησί της, σχεδόν σε όλες τις Δ.Ε. στους Δήμους Διρφύων – Μεσσαπίων, Ερέτριας, Καρύστου, Κύμης – Αλιβερίου, Σκύρου και πρόσφατα  Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας (Δ.Ε Ελιμνίων και Κηρέως) και Ιστιαίας -Αιδηψού στο Τελέθριο!

Κι ενώ η φωνή της λογικής δέχεται τη λογική της Πράσινης Ενέργειας, και την απομάκρυνση άλλων μορφών ενέργειας που επιβαρύνουν το περιβάλλον μας, πως να δεχτεί την αντικατάσταση ενός δάσους από άλλα “μεταλλικά δέντρα”;

Πως μπορεί να δεχτεί αναστολή με όποιον χρονικό ορίζοντα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών πάνω στο Τελέθριο; Το μόνο ζωντανό βουνό που μας έχει απομείνει;

Διαβάζοντας την Επιστολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας , απλά απαντάμε: Δεν ζητάμε αναστολή με χρονική λήξη!

Ζητάμε ακύρωση τοποθέτησης ανεμογεννητριών πάνω στον πνεύμονα πρασίνου και άγριας ζωής που υπάρχει στον τόπο μας.

Ζητάμε να μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας και να συνεχίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μπορούν να γνωρίσουν το δάσος

Δεν θα μετατραπούμε σε “Δον Κιχώτες” κυνηγώντας ανεμόμυλους…

Η κλιματική αλλαγή μας εξαναγκάζει να δεχτούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αλλά η Πράσινη Ανάπτυξη δεν έρχεται καταργώντας τη φυσική ζωή. Δεν έρχεται εμποδίζοντας την ανάπτυξη χλωρίδας και πανίδας στον τόπο μας.

Πάρη Ντελκή

Διαβάστε την επιστολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Προς Δρ. Αθανάσιο Δαγούμα

Πρόεδρο Ολομέλειας Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

 

Αξιότιμε κύριε Δαγούμα,

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια τον περασμένο μήνα, η Κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στη σύσταση Επιτροπής Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο.

Η Επιτροπή Ανασυγκρότησης αναμένεται το επόμενο διάστημα να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τον χωροταξικό, ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχεδιασμό των οικισμών στην Εύβοια που υπέστησαν πλήγμα, στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης και προστασίας τους.

Παρά τη ρητή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την υποβολή του σχεδίου της Επιτροπής, με έκπληξη ενημερώθηκα ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας χορήγησε άδεια για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στο όρος Τελέθριο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδίου της Επιτροπής, σας καλώ όπως προχωρήσετε σε αναστολή έκδοσης αδειών για έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και στην ανάκληση αδειών που εκδόθηκαν προσφάτως.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή ισχύος των αδειών που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα και την αναστολή έκδοσης νέων αδειών, μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

Με εκτίμηση,

Κώστας Σκρέκας

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Previous Article

Η επιστολή της Επιτροπής Αγώνα Επιβίωσης κι Αναγέννησης της καμένης βόρειας Εύβοιας προς τον πρωθυπουργό

Next Article

Γ.Τσαπουρνιώτης : “Ανακαλούνται όλες οι άδειες για ανεμογεννήτριες στην Βόρεια Εύβοια”

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *